Ръководителят на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен, който бе принуден във

...
 Ръководителят на германското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен, който бе принуден във
Коментари Харесай

Ханс-Георг Маасен – човекът, който хвърли в хаос германското правителство

 Ръководителят на немското контраразузнаване Ханс-Георг Маасен, който бе заставен във вторник да подаде оставка, сътвори най-много безпорядък в държавното управление и паника във връзка връзките си с крайната десница, показва Агенция Франс Прес в собствен материал, представен от Българска телеграфна агенция.
„ Длъжността ръководител на Федералната работа за отбрана на конституцията (Bundesnachrichtendienst – бел. ред.) ще бъде заета от нов човек. Маасен ще заеме поста държавен секретар в министерството на вътрешните работи ", уточни държавното управление в сбито изказване.

Любител на Далечния Изток и женен за японка, 55-годишният правист загуби поста си, откакто сложи под подозрение в най-четения немски вестник Bild достоверността на публикуван от огромни медии видеозапис и то без да показа доказателства.

На самия видеозапис се вижда по какъв начин хулигани се нахвърлят върху чужденци по време на проява на крайната десница в Кемниц, шокирайки цяла Германия.

Казаното от Маасен преля чашата, най-много за социалдемократите, които желаеха отстраняването на така и така подлагания на критика поради хипотетичните си връзки с крайната десница началник на контраразузнаването.

Окончателното решение за събаряне на Маасен от поста му бе взето във вторник след изключителна среща на сътрудниците от нежната ръководеща коалиция и Ангела Меркел.

Недоволството

Това е незнаен процес на събитията за прекаралия съвсем цялата си кариера във вътрешното министерство Маасен, който е описван като бранител на реда и правото чиновник.

Маасен, който оглави контраразузнаването през 2012 година, се изправи пред задачата да върне престижа на службата, дискредитирана поради немарливостта си по случая с незаконна група неонацисти, виновна за редица убийства.

Тогава той сподели, че се усеща „ като шеф на градското строителство на Кьолн след Втората международна война ", от който са останали единствено руини.

Ръководителят на контраразузнаването стартира развой по рационализация на Федералната работа за отбрана на конституцията, чието седалище се намира точно в Кьолн, а битката против кибертероризма се трансформира в приоритет.

Маасен също по този начин обича да взима присъединяване в политическия живот посредством изявление на отзиви и отправяне на предизвестия. Стоенето в сянка не е за него, той харесва светлината на медийните прожектори.

През 2015 година Маасен, който още в своя докторска дисертация през 1997 година предизвестява за заплахата от неконтролираната имиграция, стартира да подлага на критика Ангела Меркел, която отвори границите на Германия за стотици хиляди мигранти.

Опасни връзки

Ханс-Георг Маасен приказва и за риска от атентати, като заяви за 1900 души, подозирани във връзки с джихадисткото придвижване.

През декември 2016 година скрилият се от погледа на управляващите тунизийски претендент за леговище с отхвърлена молба Анис Амри умъртви 12 души при офанзива с камион в Берлин. Федералната работа за отбрана на конституцията още веднъж бе упрекната в немарливост. Според няколко медии Маасен е излъгал, като е уверявал, че службата не е разполагала с двойни сътрудници в околните до Анис Амри среди, до момента в който в действителност един подобен е посещавал същата джамия като тунизиеца.

Причина за терзания станаха и срещите на Маасен с представители на крайнодясната „ Алтернатива за Германия “, за които описа в своя оповестена в края на юли книга някогашен симпатизант на партията.

Обществената телевизия ARD упрекна Маасен, че е дал класифицирана информация за обвинени ислямисти и за бюджета на разследващите служби на депутата от „ Алтернатива за Германия “ Щефан Бранднер.

Маасен публично опроверга тези изказвания и неотдавна съобщи, че откогато е отпред на контраразузнаването, е разговарял единствено пет пъти с членове на „ Алтернатива за Германия “ спрямо 237 пъти с представители на други партии.

(БТА)
По публикацията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР